Pellavainen kahvisuodatinpussi

5,00  sis. alv 24 %

Kestävä ja pestävä pellavainen kahvisuodatinpussi on yleisimmin käytettyä kokoa 1×4. Suodatinpussi kestää lukemattomia huuhtelu- ja puhdistuskertoja. Pussia voi käyttää kuivana tai myös kosteana, mikäli se ei ehdi kuivua käyttöjen välissä. Älä käytä pesuun pyykinpesu- tai tiskiainetta, vaan kiehauta ruokasooda-, etikka- tai sitruunahappovedessä. Nämä luonnon omat puhdistajat riittävät suodatinpussin tarkempaan puhdistukseen.

 

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Pellavainen kahvisuodatinpussi on valmistettu raakapellavakankaasta ompelemalla. Pellava on itsessään antibakteerinen materiaali ja on siksi oivallinen kestosuodatinpussille. Kangas on värjäämätöntä ja valkaisematonta. Suodatinpussi kestää lukemattomia puhdistus- ja huuhtelukertoja.

Hoito:

Kiehauta pussi ennen käyttöönottoa esim. ruokasoodassa. Käytön jälkeen tyhjennä suodatinpussin sisältö biojätteeseen käyttämällä apuna esim. ruokalusikkaa. Muutaman käyttökerran väleissä riittää huuhtelu, ensin kuumalla vedellä ja sitten kylmällä. Kuuma vesi irrottaa kahvin rasvaa ja kylmä vesi lopuksi vähentää bakteerien mahdollista kasvua. Kuivata ilmavasti.

Halutessasi puhdistaa pussin tehokkaammin, kiehauta  tai keitä sitä hetki kattilassa ruokasooda-, etikka- tai sitruunahappovedessä.  Esim. noin puoli litraa vettä + 2tl ruokasoodaa tai loraus etikkaa. Sitruunahappoa riittää 1 tl puoleen litraan vettä. Tämän pesun jälkeen huuhtele pussi huolellisesti ja laita kuivumaan. Ruokasooda, etikka ja sitruunahappo ovat elintarvikkeina käytettäviä aineita, joten ne soveltuvat hyvin kahvisuodatinpussin puhdistukseen, eivätkä ole vaarallisia elimistölle. Mikäli käytössä on esim. kolme kestosuodatinpussia ja kahvia juodaan useampi kerta päivässä, voidaan pesukiehautus tehdä kaikille pusseille kerralla 1-2 kertaa viikossa. (Kahvista jää suodatinpussiin väriä, joka ei yleensä lähde puhdistuksessa pois, mutta värjäytyminen ei haittaa tuotteen käyttöä.)

EI OLE SUOSITELTAVAA käyttää puhdistukseen pyykin tai astianpesuainetta, koska niistä voi jäädä kankaaseen jäämiä!

Pellavainen suodatinpussi voidaan hävittää polttamalla.

 

 

Lisätiedot

Kestosuodatinpussi

Pellavainen kahvisuodatinpussi