Materiaalit

Villa

MiLanka Craft käyttää villatuotteissaan pääasiassa kotimaista villaa, suomenlampaan villaa (valkoinen, ruskea ja musta) ja kaunuunharmaksen villaa (harmaa villa). Villan toimittajia ovat Pirtin kehräämö ja Virtain Villa. Kotimaisesta villasta valmistetaan villapeitteitä isoille, ja pienemmille ihmisille vauvanhuopia. MiLanka Craft valmistaa myös asusteita, joissa materiaalina on mm.villa. Norjalaisesta ja muusta ulkolaisesta villasta valmistetaan jättineulepeitteitä.

Villan ominaisuudet

Villa on pitkäikäinen, kestävä ja lämmin luonnonmateriaali. Villassa on monia hyviä ominaisuuksia. Villa imee hyvin kosteutta, eikä tunnu märältä iholla kosteanakaan, vaan on silti lämmin. Tämä ominaisuus tekee villasukasta monen suomalaisen lempisukan! Villa puhdistaa itse itsensä ja hylkii likaa. Siksi villatuotteen ensisijainen hoito on tuuletus. Villatuotetta kannattaa pestä mahdollisimman harvoin. Tahrat voi tuotteesta pestä paikallisesti ilman, että kastelee koko tuotetta. Pesuaineeksi kannattaa valita mieto villalle tarkoitettu pesuaine (esim. Sonett) ja tahranpoistoon luonnollinen sappisaippua. Villatuotteen voi huuhdella huuhteluaineen kanssa, tai käyttää huuhteluvedessä villalle suunniteltua villanhoitoainetta (esim. Sonett).

Villa on luonnon oma materiaali ja siksi myös ekologinen. Villan voi hävittää polttamalla. Se myös maatuu pitkän ajan kuluessa.

Pellava

MiLanka Craft käyttää tuotteiden valmistukseen laadukkaita pellavalankoja, joiden toimittajina ovat kotimaiset yritykset, kuten mm. Lankava ja Lappajärven värjäämö. Sauna- ja keittiötekstiileissä kuteena on myös ”Aarrepellava”, joka on kierrätyspellavaa tai vanhaa pellavalankaa isoäitien ullakoilta – laatutarkistuksen läpi käyneenä!

Pellavan ominaisuudet

Pellava on ikiaikainen, ylellinen ja monikäyttöinen materiaali. Sen hyviä ominaisuuksia ovat hyvä pesunkesto, kaunis kiilto, hyvä kosteuden imukyky, lujuus ja miellyttävä tuntu. Pellavalla on myös ainutlaatuinen antibakteerinen ominaisuus. Pellava on hengittävä ja samalla lämmin, joten se sopii oivallisesti myös asusteisiin ja vaatteisiin.

MiLanka Craft valmistaa pellavasta pääasiassa sauna– ja keittiötekstiilejä, sisustustekstiilejä ja liinoja. Saunatekstiileissä pellavan likaa hylkivyys, antibakteerisuus ja kosteuden imukyky pääsevät oikeuksiinsa. Pellavaiset pyyhkeet ovat parhaimmillaan muutamasta pesukerrasta lähtien. Pellava vain paranee pestessä! Pellava on myös kestävä materiaali, ja isoäitien kutomat keittiöpyyhkeet saattavat olla monella käytössä vielä vuosikymmenten jälkeenkin!

Kuten monet luonnonmateriaalit, on pellava myös ekologinen vaihtoehto käyttötekstiileissä. Se on yksi luonnon upeimpia aarteita ja lahjoja meille ihmisille! Pellavatekstiilit voi hävittää polttamalla, ja ne myös maatuvat pitemmän ajan kuluessa.

Puuvilla

Puuvilla on monikäyttöinen, suhteellisen luja ja pehmeä materiaali tekstiileihin. Puuvillalla on erittäin hyvät pesuominaisuudet, koska se kestää korkeita lämpötiloja ja valkaisua hyvin. Se on myös imukykyinen materiaali ja soveltuu hyvin pellavan rinnalla keittiö ja saunatekstiileihin. Puuvilla ei rypisty kovin helposti ja sen voi silittää korkealla lämpötilalla. Puuvillan märkälujuus on vielä parempi kuin lujuus kuivana. Tämän ansiosta se on loistava materiaali MiLanka Craftin tiskiliinoihin ja keittiöpyyhkeisiin!

Puuvilla soveltuu lujuutensa ansiosta hyvin mattoloimilangaksi ja pesunkestonsa vuoksi mattojen kuteeksi. Puuvilla on yleisin tekstiileissä käytetty kasvikuitu, koska sen tuntu iholla on miellyttävä ja pehmeä. Puuvillavaate ei hiosta.

MiLanka Craft käyttää kotimaisten toimittajien puuvillamateriaaleja tuotteissaan (Toimittaja mm. Lankava).